Musta tuntuu, et Tänään alkaa Uusi luku

JOULU!!

food-sweet-cookies-christmas

Meillä on tapana mennä joulun ja uudenvuoden aikana sekä minun perheeni luokse, että mieheni isän kuin myös äidin luokse, ja sen vuoksi ajellaan Suomea ristiin ja rastiin. Tähän menee aina aika paljon aikaa, ja siksi myöskin ”tekemispussukka” on syytä pakata huolella. Minulla lähtee perinteisesti mukaan kirjoja ja useampi pari sukankutimiani. Koskaan ei voi tietää, että millaisella lukufiiliksellä sitä reissun päällä on, joten mukaan lähtee kaksi varmaa ja kaksi ylimääräistä kirjaa ”just in case” -periaatteella.

Alla olevasta kuvasta näette mukaani tulleet kirjat ja kolme lahjaksi saatua dekkaria, joista yksi toimii kuvassa korokkeena. :D Mieheni mummo lahjoittaa meille usein kirjoja. Tämän vuoden genre oli dekkarit. Saas nähä miten mun käy.. Uskallanko nukkua ollenkaan kolmeen viikkoon, jos noista jonkun luen! ;) Minulla oli myös lisäksi Antto Terraksen Stockmnn Yard, mutta en ole nähnyt sitä etsinnöistä huolimatta muutamaan päivään. Voisin vaikka vannoa, että kannoin sen kädessäni sisään autosta astuttuani, koska olin lueskellut sitä juuri välipalalukemisena. Ilmeisesti Stockan etsivätoimistosta kertova kirja paljastaa kansalle cooleimmat pöllimiset, ja piiloutuu silloin, kun kokee itsensä uhatuksi. Ehkä se luulee minun välipalalukemisellani tarkoittavan, että syön kirjan. :D heheh.. :D

20151226_152108

Olen nyt lukenut kaksi Philippa Gregoryn kirjaa (Valkoinen kuningatar ja Punainen Kuningatar), joiden perään ajattelin ahmia Sinisen herttuattaren, mutta matkalle ottamani Ildefonso Falconesin Paljasjalkainen kuningatar taitaa nyt varakirjana tullakin tarpeeseen. Petyin hieman siihen, että tämä Philippa Gregoryn ruusujen sotaa käsittelevä kirjasarja ei etene, vaan itseasiassa käsittelee samaa asiaa eri näkökulmista. Tästä tympääntyneenä on pakko vaihtaa hetkeksi aihetta — muuten tulee samat taistelut ihan korvista ulos. Sitäpaitsi on ihan mukavaa vaihtaa 1400-luvun Englannista 1700-luvun Espanjaan. Eli Paljasjalkainen kuningatar on varmasti oikein hyvä valinta nyt näiden kuningatarnimikkeiden jatkeeksi.

Ainakin aikaisemmin lukemani kirja samalta kirjailijalta (Meren Katedraali) oli loistava, ja vaikka kirjan takakansi ei vanginnut mukaansa nyt aivan erityisemmin, aijon silti ainakin yrittää lukea kirjan. Jos vanhat merkit pitävät yhtään paikkaansa, niin kirja tulee olemaan kuitenkin huikaiseva lukukokemus. (Meren Katedraali oli myös takakannen perusteella mielestäni kuolettavan tylsä, mutta siitä huolimatta siinä oli jotain, minkä vuoksi se vain oli luettava.) Harmi vain, että tämä kansi ei ole yhtä kaunis, kuin esim ruotsinkielisessä teoksessa. Niinhän ne väittää, ettei saa tuomita kirjaa kansien perusteella.. Yritän nyt omasta mielipiteestäni huolimatta kerrankin noudattaa tätä perimätietona tullutta neuvoa.

Nyt toivottelen osaltani hyviä jouluja! Jouluhan kestää minun mielestäni aina joulukuun vimppaan päivään asti. Joskus jopa pidempänkin, eihän se nyt niin päivän päälle oo! ;) Joten…

Have a very ….

peacefulchristmas

-Tiina