Minusta…

Hei,

Olen Tiina Pasanen, kirjoihin ja kirjoittamiseen rakastunut unelmoija. Lapsena tykkäsin valtavasti iltasaduista, ja teininä hurmaannuin heppakirjoista. Nykyään luen mieluiten historiallista proosaa tai suomalaisen kokemuksista ulkomailla asumisesta. Työkseni olen assari toimistossa, jossa meitä on yhteensä 13 ja minun työpöydälläni on kaikki hallinnolliset asiat.

Miksi kirjoitan ihmissuhteista?

Ihminen ja ihmismieli on kiehtonut minua aina. Haluan aina nähdä miksi joku toimii niin kuin toimii, vaikka olisinkin hänen kanssaan eri mieltä. Kun blogini siirtyi bloggerista tänne uudelle alustalle, jo domainia ostaessa, arvelin että saatan joku päivä vielä haluta kirjoittaa myös ihmissuhteista. Katsotaan mitä tästä tulee..?

Täällä haluan tavallaan myös tutkia ihmisiä ja kertoa havaintojani pohdiskellen – ja arvatkaa mitä, parastahan on se, jos minäkin kehityn. ihminen ei lopeta koskaan kasvamista. Minä saatan tänään uskoa siihen, mitä kirjoitan ja vaikkapa vuoden päästä olen jatkojalostanut ajatustani, huomannut sen toimimattomaksi ja sydämessäni hylännyt sen. Olet siis enemmän kuin tervetullut kertomaan omista kokemuksistasi. Ollaanhan kuitenkin ystävällisiä toinen toisillemme?

Miksi puhun kirjoista?

Jaan monien huolen kirjallisuuden ja lukutaidon asteittaisesta vähenemisestä. Tiedämme lukemisen vahvistavista vaikutuksista, ja näemme lukemattomuudesta johtuvia haasteita ympärillämme.

Siksi tämä blogi on minun panokseni kirjallisuuden puolestapuhumiselle. Jokaisella kirjalla on vahvuutensa — ja toisinaan myös heikkoutensa. Se, minkälaisessa balanssissa nämä ovat minun mielestäni kertovat enemmän minusta ja mieltymyksistäni, ei varsinaisesti kirjasta. Uskon, että jokaiselle löytyy sopivia kirjoja, kunhan vain antaa itselleen tilaisuuden läytää oikea genre — ja eritoten, luvan rakastua. Toivoisin, että jokainen löytäisi itselleen sopivaa ja mieluista luettavaa, mikä etsiytyy sydämeen ja pesiytyy sieluun. Jotain, mikä ravistaa ja jotain, mikä hellii.

Siksi laukussa on mukana aina joku pokkari, ja aamujunassa se on kuin ystävä, jonka kanssa vaihtaa kuulumisia. Eräs ystäväni on naureskellen sanonut, että pakenen kylmää ja julmaa maailmaa kirjoihin. En myönnä! Mutta saattaa se silti ehkä pitää paikkansa. Varsinkin, jos pysäkillä on pakkasta! ^^

Huom!

Tämä blogi edustaa siis 100% vain minun ajatuksiani, löydöksiäni ja mielipiteitä. Haluan alleviivata, että läheiseni saattavat ajatella eritavalla ja missään nimessä tämä blogi ei ole mitenkään minun työnantajani ajatuksia. Tällä sivustolla esitetyt mielipiteet omistan siis minä..

-Tiina

Tiina Pasanen
    Follow

 

Lukemisesta

Erityisesti etsin:

 • Mukaansa vievää historiallista fiktiota, varsinkin jos
  • Englanti
  • Antiikin valtiot
 • Laadukkaita, mutta suht kevyitä tietokirjoja
  • Ulkomailla asuminen
  • Yksittäiset merkittävät henkilöt
  • Kiehtovasta ilmiöstä ymmärrystä lisäävät

Toisinaan olen uteliaalla päällä ja luen jotain aivan muuta. Usein ilahdun.


Juoksen pakoon:

 • Dekkareita
  (Tykkäisin, mutta tuppaavat olemaan liian jänniä!)
 • Sotakirjoja
 • Kvanttifysiikka

…Eli siis kaikkea liian raskasta luettavaa